Алкалакс микс

    Билната мешавина „Алкалакс микс“ се состои од маjчин лист (сена), лист од нане, од лист од маточина, плод од сладок анасон и од ајдучка трева. Билката мајчин лист (сена) придонесува за нормално празнење на цревната содржина. Листовите од нане и од маточина, плодот од сладок анасон и ајдучката трева придонесуваат за нормална функција на цревата и за нормално варење на храната.
    Свежо приготвениот чај се пие еднаш дневно, навечер. Се препорачува употреба на „Алкалакс микс“® во времетраење од 5 до 7 дена, по што се препорачува пауза. Не се препорачува долготрајна непрекината употреба на чајот.
    Пред употреба на чајот при бременост и при доење се препорачува консултација со лекар. 

    Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот, кое се наоѓа на амбалажата,а за дополнителни информации консултирајте се со својот лекар или фармацевт. 

    Достапен е во филтер–кесички – 20 х 1 g.