КАНТАРИОН

    Растителниот свет не може да се замисли без оваа билка. Во јули пасиштата се преплавени со препознатливите жолти цветови и со листовите со црвени точки. Добро исушената билка ја задржува бојата на цветовите и на стеблото, но и својот квалитет. Само таква користиме за чајот Good Nature од жолт кантарион. 

    За пријатен почеток на денот или за ослободување од сите стресови при крајот на денот, пијте по една шолја свежо приготвен чај! 

    Препорака: поради можно фотосензибилизирачко дејство на компонентите присутни во жолтиот кантарион, не се препорачува изложување на сонце по консумирањето чај од кантарион.

    Секое пакување содржи 20 филтер-кесички, секоја со по 1,5g од надземниот дел на кантарионот.