Брусница

    Плодот од брусница (Vaccinium macrocarpon, Ericaceae) има долга историја на користење, најнапред кај нативните Американи, па сè до искусните, за користење чај, Англичани. Расте на планините, во шумите, а последниве десетина години се култивира на енормно големи површини, од каде што и комерцијално се користи. Свежите бобинки од брусница многу потсетуваат на плодовите од шипка, не само според изгледот туку и според вкусот. Тие имаат сладок вкус со слабо кисела нота. 

    Овошниот чај Good Nature од брусница со својот пријатен вкус и мирис нема да ве остави рамнодушни!

    Секое пакување содржи 20 филтер-кесички, секоја по 2 g овошна чајна мешавина.